Коя порода предпочитате?
« -: юли 28, 2015, 03:28:28 pm »
Аз уважавам всички породи, много харесвам английския сетер и бретона. Но курцхара се наложи през годините като най-използваното куче у нас.

Re: Коя порода предпочитате?
« Отговор #1 -: август 10, 2015, 10:32:33 am »
имам опит с курцхар и бретон и определено по доброто куче е курцхара

*

Copland

  • *
  • 11
  • +5/-0
  • Venseremos...
    • Профил
Re: Коя порода предпочитате?
« Отговор #2 -: септември 07, 2015, 11:42:01 am »
Искам да знаам,породата бултериер(белите с гърбавите муцуни),стават ли за тая работа.Имат къс косъм,няма да да имат проблеми с бодилчетата.Дребни са,енергични...доколкото съм чел те сс ловни кучета.Дайте акъл.Държа да кажа,не искам реклама на друго куче.Въпроса ми е конкретно към тази порода.Благодаря предварително.
Бъдете реалисти, мечтайте за невъзможното.

Re: Коя порода предпочитате?
« Отговор #3 -: септември 09, 2015, 12:29:03 am »
Здравей Copland
Аз съм гледал две кучета от тази порода, но съм развивал само физиката им и ползвал като домашни любимци. Доста енергични и буйни кучета, трудни за сериозно обучение от хора без опит и практика. Всички породи които имат териер се смятат за ловни, но между ягдтериер и йоркширски териер има разлика. Важно е и за какъв лов се използва породата. В соколарството се ползват главно птичари работещи със стойка, но това не изключва възможноста да се ползват и други породи. Ако имаш знанията и опита може и да успееш да направиш бултериер соколарско куче, но това зависи от теб. Трябва да си обучиш кучето така, че да си сигурен, че няма опасност за птицата ти. Соколарските кучета трябва да са много послушни и спокоини.
По принцип нестават за тази работа.
Може би, ако имаш минибултериер и ловуваш с орел, може да ти прогонва хищници от дупки.
« Последна редакция: септември 16, 2015, 11:49:22 pm от Анани Любенов »